Am deschis magazinul de gravura laser Gravez.ro! Vizitati-ne la magazin.gravez.ro
Alegeti limba: Romana Engleza

MyFav.ro

Tutorial Proiectare PC

In curand si alte tutoriale. Va asteptam sa reveniti.


Cand primeste de la calculator comanda sa graveze o anumita imagine, capul se va misca stanga - dreapta deasupra placii (cu viteza transmisa de la PC) si va emite raza laser (cu puterea setata de operator) numai in acele puncte in care trebuie gravata/arsa suprafata placii (la fel cum imprimanta transmite jetul de cerneala numai in punctele in care vreti sa imprimati ceva pe hartie). In locul in care raza atinge materialul, il va topi, arde sau vaporiza, lasand o marcare ce are contururi de inalta calitate. Acesta se numeste gravura in mod RASTER.

traseul razei laser la gravura raster
Vedere de sus a traseului razei laser (rosu) in cazul gravurii unui dreptunghi (negru).

In cazul in care se doreste realizarea unei gravuri formate din contururi subtiri, sau in cazul taierii (tot prin urmarire contur de taiere), capul laser nu va mai merge ca la o imprimanta cu jet de cerneala (tiparire raster, punct-cu-punct), ci va urma conturul vectorial. In imaginea de mai jos se vede traseul razei laser pornind din punctul negru si urmand sagetile pana ajunge inapoi (sau oprindu-se in capat in cazul segmentului de linie). Uzual, cu rosu este reprezentat conturul de taiere (unde se va regla putere mai mare, si viteza mai mica a razei laser), iar cel albastru este contur de gravare vectoriala.

traseul razei laser la gravura vectoriala
Aceasta este gravura/decupare in mod VECTORIAL.

Aceasta prezentare va va ajuta sa realizati schitele/proiectele, alegand corect tipul si culoarea liniilor.

ATENTIE: nu folositi linii duble pentru taiere (rosu) - poate duce la arderea excesiva a materialului si apar confuzii in software-ul echipamentului.

ATENTIE: va reamintim ca ceea ce se va grava/arde de catre laser in material trebuie sa fie colorat/umplut cu negru sau nuante de gri; contururile subtiri care se vor grava vectorial (prin urmarirea conturului de catre laser) trebuie sa fie desenate cu albastru, iar contururile ce vor fi taiate vectorial, vor fi cu rosu (hairline/linie subtire).